
Незважаючи на постійні виклики пандемії Covid-19, норвезький експорт морепродуктів цього року зафіксував другий найвищий показник показник у першому кварталі.
За перші три місяці 2021 року Норвегія експортувала морепродуктів на суму 2,7 млрд. євро. Зниження в січні та лютому було скасовано наступного місяця, що означало, що у 2021 році зафіксовано найвищий показник за весь час у березні – 1,1 млрд. євро, що на 13,5% більше порівняно з попереднім роком і побитий лише в жовтні 2019 року.
Загалом вартість експорту знизилась на 3% порівняно з першим кварталом попереднього року. «2021 рік дав нам другий найкращий результат в історії експорту морепродуктів за перший квартал. Тим не менш, ми повинні визнати, що для частин галузі все ще існують складні часи “, – сказала виконавчий директор Норвезької ради морепродуктів Ренате Ларсен, яка також зазначила, що слабка норвезька крона сприяла збільшенню вартості експорту в 2020 році.
Експорт стимулювався рекордними обсягами лосося, скумбрії та королівського краба, збільшенням експорту тріски до Європи та сильним початком року для оселедця. Зростання в Азії є міцним завдяки збільшенню експорту до Японії, Південної Кореї та Тайваню на 40% у 2020 році.
Більш невтішний експорт креветок, тріски та форелі та низька ціна на солену рибу.